Dodany: 04.08.2021 15:38|Autor:

nota wydawcy


Chociaż półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat i konfitur, to jednak nawet te najlepsze nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z dostatku jarzyn i owoców, pokusić się o zaopatrzenie spiżarni w choć kilka własnoręcznie przygotowanych smakołyków. Dziś zrobienie smacznych i zdrowych przetworów nie nastręcza już takich trudności i nie zajmuje tak wiele godzin jak za czasów naszych babć. Możemy korzystać z wielu udogodnień - rondelki z nierdzewnej stali, sokowniki, sokowirówki, malaksery i miksery znacznie ułatwiają pracę. Mamy też do dyspozycji dodatki żelujące, które sprawiają, że czas smażenia dżemów czy konfitur skraca się do zaledwie kilku minut, przy czym zachowuje się sporo witamin, ginących podczas tradycyjnego przygotowywania.


[Wydawnictwo Klub Dla Ciebie, 2005]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 27
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: