Dodany: 13.05.2021 14:50|Autor:

nota wydawcy


Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Stały się doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Ale nawet te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.

W książce znajdziesz:
- kilkadziesiąt przepisów na pyszne dżemy, galaretki i marmolady,
- rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać domowe przetwory z owoców,
- przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek,
- propozycje niezwykłych dodatków do dżemów, na przykład w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.


[Wydawnictwo RM, 2021]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 31
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: