Dodany: 27.11.2020 08:18|Autor:

Książka: Smakologia
Woldańska-Płocińska Aleksandra
Notę wprowadził(a): rafalb93

nota wydawcy


Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: "Zwierzokracja" – książka o prawach zwierząt oraz "Śmieciogród" – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.

To, co jemy i jak jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie i życie, ale i na kondycję naszej planety.

"SMAKOLOGIA" opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym. Wybierzcie z menu smakowite wątki i czytajcie bez pośpiechu, najlepiej dzieląc się z innymi.


"Czy można jeść parówki na śniadanie, obiad i kolację? Skąd w Europie wzięły się sztućce? Czy szybkie jedzenie jest modne? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w »Smakologii«. To piękna książka, pełna ciekawostek o jedzeniu, dla małych i dużych! Czytajcie, rozmawiajcie i jedzcie dobrze!"

Katarzyna Woźnicka, Fundacja Szkoła na Widelcu


"Nauka przez zabawę? O, tak. Zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie. Czytajcie »Smakologię« nawet bardzo małym dzieciom, po to by świat kulinariów otworzył przed nimi swoje bramy pełne smakowitych kąsków. Dobrego smaku uczymy się przecież od pierwszych chwil życia. Ta książka to wspaniały wstęp do edukacji kulinarnej nas wszystkich".

Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK"


Niech "Smakologia" i pozostałe książki Oli Woldańskiej-Płocińskiej, z serii
uwrażliwiającej młodych czytelników na problemy współczesnego świata, zadomowią się na Waszych półkach.


[Papilon, 2020]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 97
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: