Dodany: 02.08.2020 21:56|Autor:
nota wydawcy
Autorka jest dietetykiem wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej ponad pięć tysięcy lat Tradycyjnej Medycyny Chińskiej z realiami polskimi.
Obserwując wszechświat i dostosowując się do jego rytmów możemy mieć pewność, że dbamy w odpowiedni sposób o swój organizm.
W książce znajdziemy między innymi informacje w jaki sposób powinna wyglądać dieta latem, a w jaki zimą; jak wspomagać pracę poszczególnych narządów, dlaczego warto jeść produkty rolnictwa ekologicznego. A oprócz tego ponad 150 przepisów na bardzo smaczne potrawy i napoje przygotowane według zasad chińskiej dietetyki.
Do książki dołączony jest kolorowy plakat z tabelą produktów spożywczych uszeregowanych według Pięciu Przemian.
[Wydawnictwo Poligraf, 2011]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.