Dodany: 02.08.2020 21:52|Autor:

nota wydawcy


Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje:
- jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu,
- dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia,
- skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko,
- co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie,
- a oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.


[Wydawnictwo Poligraf, 2017]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 40
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: