Dodany: 16.07.2020 11:05|Autor:
nota wydawcy
Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... jej nazwa. Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką.
Z książki dowiesz się między innymi:
- Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów?
- Ile powinien wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków?
- Dlaczego warto stosować dietę o niskim IG?
- Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki?
- Ile i jak można schudnąć na diecie o niskim IG?
- Czy warto stosować słodziki?
W książce oprócz wskazówek i porad znajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski - wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.
[RM, 2020]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.