Dodany: 08.05.2020 19:57|Autor:
nota wydawcy
Richa Hingle, autorka bestsellerowej "Wegańskiej kuchni indyjskiej", wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki. Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów.
Znajdziemy tu również:
- jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym,
- ryż smażony w zielonym curry,
- chrupiącego kalafiora w sosie kung pao,
- burgery z ciecierzycy i chlebowca,
- pizzę szpinakową z sosem alfredo,
- fudge o smaku tiramisu.
[Purana, 2020]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.