Dodany: 15.08.2019 18:12|Autor:

Książka: God food: Boska kuchnia Malki Kafki
Kafka Malka
Notę wprowadził(a): ilia

nota wydawcy


"God food. Boska kuchnia Malki Kafki" to książka kucharska dla każdego, kto chciałby odkryć nowe, egzotyczne smaki w kuchni i nie boi się eksperymentowania ze składnikami!

Chociaż w ostatnim czasie bardzo różne kuchnie stają się modne, jedno jest pewne: wciąż musimy odkrywać. Smaki, potrawy, dania i niezwykłe połączenia, tak, aby można było nas jeszcze zaskoczyć. To nie jest prosta sztuka, dlatego warto sięgnąć do porad z jak najlepszych źródeł. Jednym z nich jest niewątpliwie książka kucharska "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" autorstwa właśnie Malki Kafki.

Znana i ceniona restauratorka dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat tego, jak powinno wyglądać gotowanie i o co tak naprawdę w nim chodzi. Poznajemy egzotyczne przepisy, jak również i znane nam sycące dania główne, jednak z drobnymi udoskonaleniami. Przekąski, desery, aromatyczne mieszanki ziół i pyszne napoje. Wszystko to zaplanowane w taki sposób, aby nie tylko smakowało, ale i było zdrowe oraz pozytywnie wpływało na naszego ducha. Dla Malki Kafki nic jednak nie jest zbyt trudne, a każdy przepis charakteryzuje się niepowtarzalnością i perfekcyjnym dobraniem smaków.

"God food. Boska kuchnia Malki Kafki" to książka kucharska przeznaczona zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i początkujących osób, które chcą poszerzyć swoje horyzonty. Każdy przepis został wyjaśniony w bardzo dokładny sposób, przez co nie powinno być problemu z jego realizacją. Połączenie egzotyki, naturalności i roślinnych składników sprawia, że z chęcią wracamy do poszczególnych dań i nie możemy zapomnieć o nowo poznanych smakach. Całość stanowi nie jednorazową przygodę, ale długotrwały romans z wyrafinowanym i idealnie dopracowanym jedzeniem. W końcu liczy się nie tylko to, co jemy, ale również jak to zostało przygotowane, co też interesuje autorkę i do czego przywiązuje ogromną wagę. Wspólne posiłki przy stole prowokują do rodzinnych rozmów oraz sprawiają, że wykonane przez nas dania smakują jeszcze lepiej.


Malka Kafka jest znaną i cenioną restauratorką pochodzenia żydowskiego. Założycielka sieci restauracji "Tel Aviv". Jej program kulinarny emitowany jest na programie Kuchnia+. W swojej kuchni stawia na odkrywanie nowych smaków i poszukiwanie idealnych posiłków.

[Znak, 2018]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 78
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: