Dodany: 12.07.2019 13:53|Autor:
nota wydawcy
"Pasja smaku" w 1997 roku zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną Roku.
W książce znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń.
Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy creme brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.
[Publicat, 2011]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.