Dodany: 29.03.2018 17:49|Autor:

nota wydawcy


To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

W tej części „Kuchni survivalowej” prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!

Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.


Toolbook zawiera:

– przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej)
– prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie)
– techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki
– filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
– sól, linijkę calową i centymetrową

[Pascal, 2017]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 315
Dodaj komentarz
Przeczytaj komentarze
ilość komentarzy: 2
Użytkownik: janmamut 29.03.2018 22:55 napisał(a):
Odpowiedź na: To nie tylko książka, ale... | Rosco
Dlaczego, gdy ktoś trąbi o dołączeniu soli (cena hurtowa poniżej złotówki za kilogram), włącza mi się ostrzeżenie: naciągacze?
Użytkownik: dot59Opiekun BiblioNETki 30.03.2018 07:37 napisał(a):
Odpowiedź na: Dlaczego, gdy ktoś trąbi ... | janmamut
Nie, no, spisku żadnego bym się w tej soli nie dopatrywała, chyba po prostu z nią większość potraw smakuje lepiej (zwłaszcza podpłomyki z perzu czy coś w tym guście :-). Skoro nawet sarenki lubią zieleninę przegryzać, a raczej przelizywać solą, to i turysta może.
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: