Dodany: 29.03.2018 17:49|Autor:
nota wydawcy
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
W tej części „Kuchni survivalowej” prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.
Toolbook zawiera:
– przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej)
– prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie)
– techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki
– filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
– sól, linijkę calową i centymetrową
[Pascal, 2017]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.