Dodany: 22.02.2018 14:43|Autor:
Książka: Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze
Rzeźnicka Zofia, Mrozek-Kochanek Kamila, Kalina Paweł, Wieczorek Katarzyna, Goszczyński Artur, Barczyk Alina, Kocela Weronika, Lis Tomasz (Lis Tomasz Jacek), Kalarus Oskar, Szajt Jakub, Tomaszewska-Bolałek Magdalena, Stronciwilk Agata, Posłuszny Łukasz, Klaka Jan Bazyli, Kuszkowska Anna, Michalska Larysa, Hołub Barbara, Kuchta Anna, Wróblewski Łukasz, Skowera Maciej, Dziadul Agata
Notę wprowadził(a): sowa
nota wydawcy
Monografia „Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze” jest zbiorem recenzowanych, starannie wyselekcjonowanych tekstów powstałych na kanwie referatów wygłoszonych na ogólnopolskiej, studencko-doktorancko-eksperckiej konferencji naukowej „Kultura jedzenia, jedzenie w kulturze”, która odbyła się w Krakowie 16 oraz 17 listopada 2013 r. Antologia zawiera spójne tematycznie opracowania naukowe, które w sposób oryginalny i twórczy przedstawiają zagadnienie jedzenia w różnych kulturach świata. Każdy rozdział zawiera bibliografię oraz abstrakt w języku angielskim. Mamy nadzieję, że proponowana Czytelnikowi monografia będzie dla Niego stanowić nie tylko interesującą i rozwijającą lekturę, ale także intelektualną przygodę.
[AT Wydawnictwo; Magazyn Antropologiczno-Społeczno-Kulturowy „Maska”, 2014]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.