Dodany: 30.09.2017 09:16|Autor:
nota wydawcy
Tłumaczenie bestsellerowej książki niezwykle popularnego amerykańskiego dziennikarza i profesora, który od 25 lat pisze o tym jaki udział w tym, co jemy ma natura, a jaki nowoczesna technologia i produkcja żywności.
To zbiór zabawnych i praktycznych porad, popartych badaniami naukowymi, ale przede wszystkim wynikających ze zdrowego rozsądku. Pollan zaleca, żeby kupując jedzenie myśleć zawsze „czy mógłbym ten produkt znaleźć w spiżarce mojej babci?”.
Dla kogo: dla każdego kto dba o dietę, chce być świadomym pułapek, na które jest narażony, kiedy robi zakupy w sklepikach osiedlowych czy supermarketach, chce jeść zdrowo, czyta etykiety i chce wiedzieć co znaczy to, co na nich jest napisane.
[Poradnia K, 2010]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.